فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

نوع استخوان‌بندی اقوام ایرانی و افزایش عمل جراحی بینیrhinology

alt

پرتال جراحان ایران، اولین بانک اطلاع‌رسانی جراحان ایران، روز شنبه مورخ 7/4/1393 نشستی خبری پیرامون موضوع جراحی پلاستیک بینی برگزار کرد.در این نشست که در سالن همایش‌های خلیج فارس واقع در هتل اسپیناس شهر تهران برگزار شد دکتر محمد مهدی طرزی،متخصص وجراح پلاستیک بینی وعضو انجمن علمی جراحان گوش،گلو و بینی ایران به سوالات اصحاب رسانه که از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف در این نشست حاضر شده بودند پاسخ داد.
دکتر محمد مهدی طرزی با بیان این مطلب که پیرامون زیبای‌شناسی جراحی پلاستیک، مکاتب مختلف بحث‌های زیادی را ارائه داده‌اند گفت؛ از زمان‌های دور، چالش‌های زیادی در بحث زیبایی شناسی جراحی پلاستیک وجود داشته است اما آن‌چه در تمامی مکاتب ادیان مختلف به آن اشاره شده این است که انسان ذاتا به سمت زیبایی تمایل دارد. در قرآن کریم آمده که خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد و انسان هم به این دلیل که فطرتی الهی دارد همواره به سمت زیبایی تمایل داشته، نقص‌ها را ‌دیده و در جهت رفع آن کارهایی اصلاحی انجام داده است.


این متخصص وجراح پلاستیک وعضوانجمن علمی جراحان گوش،گلوو بینی ایران افزود؛ آن‌چه در بحث زیبایی‌شناسی و به ویژه در مکاتب هنری بسیار مورد اهمیت قرار گرفته است بحث هارمونی در زیبایی‌شناسی است. در زیبایی‌شناسی همواره عدم هارمونی سبب اختلال و زشتی شده است. در بحث پزشکی علاوه بر این‌که پزشک با بافت طبیعی سر و کار دارد، هماهنگی اجزای مختلف بدن به خصوص اجزای صورت برای او از اهمیت بالایی برخوردار استچرا کهچهره، شاخص زیبایی بدن محسوب می‌شود.

گرایش زیاد ایرانیان به جراحی بینی
دکتر طرزی با ذکر تاکید بر این مطلب که در بحث زیبایی‌شناسی، هارمونی از اهمیت بالایی برخوردار است اظهار داشت؛ این هارمونی‌در برخی ملل و اقوام مثل کشورهای آسیای شرقی یا اقوام اروپایی بیشتر دیده می‌شود. وی با اشاره به این‌که ایرانی‌ها معمولا از استخوان‌بندی درشتی برخوردارند و استخوان‌بندی اقوام ایرانی به گونه‌ای است که هارمونی چشم و ابرو و لب و دهان متناسب اما در بحث بینی نامتناسب است، یکی ازعلل افزایش عمل جراحی بینی در ایران را غیر متناسب بودن بینی با سایر اجزاء صورت دانست. دکتر طرزی علت دیگر افزایش عمل جراحی بینی به ویژه در خانم‌ها را این مسئله ذکر کرد که در ایران به دلیل عقاید مذهبی و دینی، شاخص زیبایی صورت از جایگاه بالاتری نسبت به سایر کشورها برخوردار است بنابراین تلاش برای زیباتر کردن صورت هم افزایش یافته است.

افزایش عمل جراحی بینی در آقایان نسبت به سال‌های گذشته
دکتر طرزی با تائید این مطلب که جراحی‌هایی زیبایی در آقایان روز به روز زیادتر می‌شود گفت؛در حال حاضر حدود 20 درصد از جراحی‌های زیبایی در ایران مربوط به آقایان است که علت ان را می‌توان این دانست که زیبایی برای جوانان نسل جدید با توجه به افزایش دامنه‌ی ارتباطات رسانه‌ای و مجازی، از اهمیت بالاتری نسبت به گذشته برخوردار شده و در این بین مسلما جراحی بینی بیشتر از سایر جراحی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. وی این تغییرات را مربوط به 10 سال اخیر دانست و تاکید کرد که این آمار به صورت کلی است چرا که برخی از اقوام ایرانی همچنان عمل جراحی بینی را ناشایست و دست‌کاری در کار خدا می‌دانند. وی افزود؛ آن‌چه در حال حاضر از نظر پزشکی مطرح است بحث بهتر شدن و علمی‌تر و کم‌عارضه‌تر شدن است؛ در گذشته تنها بحث کوچک‌تر شدن مطرح بود که به هیچ وجه مورد تایید قرار نمی‌گیرد اما در حال حاضر بحث تقویت بینی مطرح است.

مشکلات روانی و افرادی که به عمل نیاز ندارند
دکتر طرزی بحث مشاوره در جراحی‌ پلاستیک را ازاهمیت بسیار بالایی برخوردار دانست و اظهار داشت؛ در عمل‌های جراحی زیبایی اولین چیزی که بررسی می شود بحث مسائل روانی است؛تعدادی از افرد بدون هیچ گونه عیب هارمونی در صورت تقاضای عمل جراحی می‌کنند. در این افراد بحث اعتماد به نفس و مسائل روانی مطرح است. این افراد به دلیل مشکلاتی دیگری که در زندگی‌شان وجود دارد مثل مسائل خانوادگی یا مسائل کاری در شرایطی قرار می‌گیرند که گمان می‌کنند با ایجاد تغییر در ظاهر سایر مسائلشان هم حل خواهد شد. این‌ها افراد نامناسبی برای عمل هستند و برخی از آن‌ها حتی اگر بهترین عمل هم برای آن‌ها انجام شود ازنتیجه‌ی عمل راضی نیستند به این دلیل که زیبا دیدن آن‌ها مشکل دارد که ما این به افراد در جلسات مختلف مشاوره می‌دهیم و به آن‌ها توصیه می‌کنیم که آن‌ها باید دید خود را تغییر دهند.
دکتر طرزی با اشاره به این مطلب که دسته‌ای از افراد با عمل جراحی تغییرات خوبی پیدا می‌کنند و اعتماد به نفسشان بالا می‌رود، گفت؛ پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا فرد واقعا به عمل جراحی نیازدارد یا خیر. ضمن این‌که پزشک اجازه ندارد هر مراجعه‌کننده‌ای را ولو این‌که خود او رضایت داشته باشد عمل کند به دلیل این‌که ممکن است سلامت روحی فرد به مخاطره بیافتد.
این متخصص جراحی پلاستیک بینی با ذکر این مطلب که جراح، قسم یاد کرده که در کار خود قداست داشته باشد اظهار داشت؛ وظیفه‌ی اخلاقی و انسانی جراح این است که مشاوره‌ای صادقانه با افراد داشته باشد که اگر فرد، نیازی به عمل جراحی ندارد نه تنها او را عمل نکند بلکه شرایطی را فراهم کند که فرد از این عمل منصرف شود.

عمل مجدد بینی
دکتر طرزی عمل‌های مجدد را دارای دو شاخص کلی دانست؛یکی این‌که ایرادی بزرگ در عمل ابتدایی به وجود آمده باشد به نحوی که بحث هارمونی مد نظر قرار نگرفته است یا این‌که بینی فرد زیباتر شده اما او می‌خواهد با تغییرات کمی شکل بینی‌اش بهتر شود. بنابراین عمل جراحی دوم زمانی انجام می‌گیرد که به طور حتم نتیجه‌ی خوبی برای فرد به دست بیاید البته به این شرط که انتظار فرد از عمل جراحی دوم مانند بار اول نباشد. چرا که در جراحی دوم پزشک دیگر با بافت طبیعی ابتدایی سر و کارندارد و اگر در جراحی اول انتظار می‌رود که نود درصد نتیجه‌ی بهتری به دست بیاید این میزان در جراحی دوم به هفتاد درصد می‌رسد. اما در مجموع عمل دوم اگر واقعا نیاز باشد به هیچ وجه، اشتباه نیست و در عمل دوم ایرادات عمل اول به راحتی قابل اصلاح است به این شرط که ایراد توسط پزشک،ایرادی کاملاعلمی تشخیص داده شود.


بهترین سن برای انجام عمل جراحی بینی
دکتر طرزی با ذکر این مطلب که نقاط رشد صورت در بینی قرار دارد و پزشک نمی‌تواند به این دلیل که فرد اصرار به عمل دارد عمل جراحی او را جلو بیاندازد، گفت؛ زمانی که رشد استخوان بسته شود بهترین سن برای انجام عمل جراحی بینی است؛ بسته شدن سطح رشد صورت در خانم‌هامعمولا از سن هفده سالگی و در آقایان در سن نوزده یا بیست سالگی است که پزشک باید آن را تشخیص دهد؛با این وجود فرد بیست ساله‌ای ممکن است عمل نشود ولی فردی هفده یا هجده ساله عمل شود و این بستگی به رشد استخوان‌های صورت فرد دارد اما به طور کلی بهترین سن برای عمل جراحی خانم‌ها بین20 تا 25 سالگی و در آقایان بین 22 تا 27 سالگی است ودر حال حاضر حول و حوش 30 سالگی بیشترین عمل برای خانم‌ها و آقایان انجام می‌گیرد.

جراح‌های عمومی و انجام عمل زیبایی
دکتر طرزی پیرامون این مطلب که در حال حاضر برخی جراحان عمومی دست به انجام عمل‌های جراحی زیبایی می‌زنند، گفت؛ قوانین سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت به این صورت است که جراحی‌های زیبایی توسط سه گروه باید انجام بگیرد؛ گروه متخصص گوش و حلق و بینی، متخصصین و جراحان پلاستیک و متخصصین فک و صورت. وی افزود؛ جراحانی که خارج از این گروه کار جراحی زیبایی انجام دهند کار غیر قانونی کرده‌اند و پروانه‌ی مطب آن‌ها باطل خواهد شد. بنابراین به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی هیچ گروه پزشکی غیر از مواردی که ذکر شد، اجازه‌ی جراحی زیبایی بینی ندارند.

شکل بینی و مشورت با مراجعه‌کننده
دکتر طرزی بحث جراحی زیبایی را همواره مسئله‌ای فردی دانست و اظهار داشت؛ ضمن این‌که پزشک به هیچ عنوان اجازه ندارد فردی را که مایل به عمل نیست حتی اگر از بینی زیبایی هم برخوردار نباشد، ترغیب به عمل کند، باید به افردی هم که متقاضی عمل هستند و مدل خاصی در ذهن ندارند مشورت دهد.
وی با تاکید بر این مطلب که تمامی اجزاء صورت در ظاهر بینی تاثیر زیاد دارند،گفت؛ مشورت با مراجعه کننده پیرامون شکل بینی و انتظار او ز اهمیت بالایی برخوردار است؛در واقع هر بیماری به گونه‌ای متفاوت از بیمار دیگری عمل می‌شود به این دلیل که شاخص‌های صورت افراد مختلف با هم متفاوت هستند. چیزی که اهمیت دارد این است که در بیش از نود درصد موارد طرحی که توسط جراح توصیه می‌شود با ذهنیت فرد یکسان است. 10 درصد موارد طرح‌های غیر عادی پیشنهاد می‌کنند که ما جراحان به هیچ وجه زیر بار این خواسته‌ی آن‌ها نمی‌رویم.

 

خانواده‌ها و چالش جراحی بینی
دکتر طرزی با تاکید بر این مطلب که جراحان اجازه ندارند بدون اجازه‌ی خانواده‌ی فرد، وی را موردعمل جراحی قراردهند گفت؛در حال حاضری چالشی میان افراد با خانواده‌هایشان برای انجام عمل جراحی زیبایی وجود دارد؛ خانواده‌ها اغلب این عمل را بد می‌دانند و از آن ترس دارند و فرزندانشان به انجام این عمل اصرار می‌کنند؛باید برای خانواده‌ها در جلسات مشاوره‌ای توضیح داده شود که اگر پیش از این عمل جراحی زیبایی عوارضی را برای فرد به دنبال داشته در حال حاضر، این عوارض بسیار کم شده است.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات