فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

از هر پنج زن یک نفر فیبروم رحمی دارد

alt

بیست درصد خانم‌ها می‌توانند فیبروم رحمی داشته باشند که اندازه‌ی آن از خیلی کوچک شروع می‌شود و به خیلی بزرگ می‌رسد و در مراحل ابتدایی بیشتر خانم‌ها متوجه این فیبروم نمی‌شوند.

دکتر محمد حسن فانی سالک در گفت و گو با پرتال جراحان ایران با بیان این‌که فیبروم رحمی معمولا" توده‌ی خوش خیمی از بافت عضلات رحم تشکیل شده به ذکر دلایلی پرداخت که یک فرد متوجه فیبروم خود می‌شود. یکی از مهم‌ترین این دلایل وجود درد در بیمار است.


این جراح و فوق تخصص زنان و زایمان اظهار داشت؛ زمانی که فیبروم بزرگ باشد در قاعدگی ها درد شدید ایجاد می‌کند. خونریزی هم دلیل دیگری برای مراجعه‌ی افراد به پزشک هستند. افراد دوره‌های قاعدگی طولانی‌تری دارند و دچار کم‌خونی‌های مزمن می‌شوند ضمن این‌که فیبرومی که در درون حفره‌ی رحمی باشد می‌تواند باعث نازایی شود.
دکتر فانی به موارد نادر فیبروم رحمی اشاره کرد که می‌تواند از رحم آویزان باشد. این نوع فیبروم درد شدید و حادی را ایجاد می‌کند. وی افزود در برخی موارد که فیبروم خیلی بزرگ است به مثانه فشار آورده و باعث تکرر ادرار می‌شود.


وی پیرامون این‌که چه افرادی بیشتر مستعد فیبروم رحمی هستند گفت؛ برخی نژادها مثل نژاد سیاه ضمن وجود سابقه‌ی فامیلی برای این بیماری مستعدتر هستند و به جز جنبه‌ی ارثی بیماری، دلیل خاص دیگری برای فیبروم رحمی وجود ندارد.
دکتر فانی اظهار داشت؛ معمولا" از هر پنج زن یک نفر فیبروم رحمی دارد اما گاهی آن‌قدر فیبروم کوچک است که در دوران زندگی فرد برای او مشکلی ایجاد نمی‌کند و تنها راهی که فرد می‌تواند متوجه وجود آن شود در سونوگرامی است که به طور روتین انجام داده است. وی افزود؛ تنها زمانی وجود فیبروم ایجاد مشکل می‌کند که یا بزرگ باشد و یا در جای نامناسبی قرار گرفته باشد.


دکتر فانی با اشاره به این نکته که فیبروم رحمی می‌تواند در سه جای متفاوت اعم از زیر آندومتر، داخل عضله یا در جداری که رحم را احاطه کرده قرار بگیرد اظهار داشت؛ فیبروم اگر بیرون باشد معمولا" خونریزی و درد ندارد، اگر داخل عضله باشد درد و خونریزی زیاد دارد و اگر زیر آندومتر باشد به این دلیل که حفره‌ی رحمی را به هم می‌زند می‌تواند باعث نازایی شود.
وی بهترین راه تشخیص فیبروم رحمی را شرح حالی دانست که بیمار ارائه می‌دهد. ضمن این‌که در معاینه‌ی بیمار حجم رحم از هشت تا ده سانتی متر طبیعی خیلی بزرگ‌تر شده است. وی همچنین راه‌هایی را که ازطریق آن می‌توان به وجود فیبروم پی برد سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی دانست.


دکتر فانی سالک با اشاره به راه‌های جراحی فیبروم رحمی از دو راه جراحی باز و لاپاراسکوپی (جراحی درون بین) اظهار داشت؛ اگر شخصی بخواهد هنوز بچه‌دار شود باید فیبروم را که باعث ایجاد ناباروری در او شده خارج کرد اما اگر شخص نخواهد بارور شود می‌توان رحم او را برداشت ( هیسترکتومی : برداشتن رحم)و مشکل او را حل کرد. در حال حاضر رادیولوژیست‌ها از طریق ترومبوز شریان‌های رحمی، خونرسانی به فیبروم را کم و در نهایت آن را کوچک کرده یا از بین می‌برند و این روشی است که تا حدود 40 درصد جواب می‌دهد.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات