فهرست موضوعات

سامانه پیام کوتاه

samane

پروفسور مجید سمیعی

زندگی نامه خانوادگی ، تحصیلی و حرفه ای دکتر مجید سمیعی

پروفسور سمیعی

پروفسور مجید سمیعی در مرداد سال 1316در شهرستان رشت در خانواده ای فرهنگی چشم به جهان گشود . پس از پایان دوران متوسطه در سال 1335برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و در آلمان غربی ساکن شد . وی رشته های بیولوژیکی و پزشکی را در دانشگاه ماینتس به پایان رساند و زیر نظر پروفسور کورت شورمن ، تحصیلات تخصصی اش را آغاز کرد و در سال 1349 به اخذ درجه تخصصی جراحی مغز و اعصاب نایل شد.
این جراح برجسته مغز و اعصاب توانست در سال 1351 درجه پروفسوری جراحی مغز واعصاب را کسب کند . پیچیدگی های اعمال جراحی مغز و ارتباط آن با اعصاب حسی و حرکتی در سایر اندام ها به خصوص صورت و همراهی عوارض با اعمال جراحی مغز و اعصاب؛ سبب شد وی با انگیزه رفع این نقایص و در جهت کاهش آلام ورنج همنوعانش و زندگی بخشیدن به بیماران مطالعات گسترده ای را درباره ساختار پیچیده مغز آغاز کند تا به شیوه عمل جراحی با عوارض کمتر دست یابد.
پروفسور مجید سمیعی بالاخره توانست پس از سال ها مطالعه و تحقیق نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در سال 1356 ابداع و زیر شاخه ای از جراحی مغز را با نام جراحی قاعده مغز در دنیا ایجاد کند که مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گرفت.
به توصیه این استاد مسلم جراحی مغز و اعصاب دردهه 1350تخصصی ترین بیمارستان جراحی مغز در شهر هانوفر آلمان با معماری شبیه مغز انسان ساخته شد ایشان در سال 1367کرسی جراحی مغز واعصاب هانوفر آلمان را پذیرفت و به طور همزمان با عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن های قاعده جمجمه برگزیده شد، در این سال صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی د رجراحی مغز واعصاب نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا کرد.
با همت این پروفسور ایرانی امروزه در تمام کشور های جهان انجمن جراحان قاعده جمجمه با 1200جراح حاذق تشکیل شده که هر ساله در قالب کنگره علمی ، جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور به نمایش گذاشته می شود و پزشکان تکنیک های جدید عمل جراحی را با استفاده از دوربین های مدار بسته مشاهده و آموزش می بینند .
"گرهارد شرودر shroder Gerhard" صدراعظم سابق آلمان به همراه دوست صمیمی اش پروفسور مجيد سميعي برای کلنگ زني بزرگترین مرکز آموزشي درماني تخصصي گيلان در رشت به نام "پروفسور سميعي" طی سفري به ایران، پروفسور سمیعی را پزشک اول مغز و اعصاب و صاحب مکتب سمیعی در جهان دانسته است.
این نابغه بزرگ ایرانی که به تازگی به پاس قدردانی از خدمات ارزنده آموزشی وی به پزشکان آمریکایی بزرگ ترين جايزه جراحي مغز و اعصاب جهان را با عنوان نشان طلايي جراحي مغز و اعصاب آمريکا از آن خود کرده که تاکنون به هیچ اروپایی هم داده نشده و بالاترین نشان افتخاری متخصصان دولت چین هم به وی اعطا شده است در آخرین سفر خود به ایران که در اوایل اردیبهشت 89 براي شرکت در سومين سمپوزيوم بين المللي جراحان مغز و اعصاب بود آرزوی قلبی خود را ساخت مرکز بین المللی علوم اعصاب در ایران و مهم ترین هدفش از آموزش متخصصان ایرانی را انتقال هر چه سریع تر تازه های پزشکی در زمینه مغز واعصاب به کشور عزیزش می داند
وی که معتقد است تمام کشورها تلاش می کنند در پیشرفت علوم با یکدیگر مسابقه داشته باشند پیشرفت رشته جراحی مغز و اعصاب را در ایران مناسب ارزیابی می کند اما در عین حال اظهار می دارد: سطح علمی هر کشوری وابسته به درصد بودجه تعلق گرفته به کارهای علمی آن کشور است.
پروفسور سمیعی پيشرفت و توسعه علم پزشكي هر كشور را در گرو قدرت علمي استادان آن می داند که در صورت توجه مسوولان به تمامی شهرهای کشور توسعه علوم پزشكي نمايان مي شود چون معتقد است استادان و پزشكان تمام شهرهاي كشور بايد توان علمي برابر داشته باشند و ايران زماني مي تواند جايگاه بين المللي خود را از نظر دانش پيدا كند كه در تعامل علمي و تخصصي با سایر کشورهای دنیا باشد.
مجموعه ادبیات علمی این جراح پیشتاز مغز و اعصاب در 13 کتاب و بیش از 200مقاله علمی منتشر شده است که مهم ترین مرجع برای جراحان مغز واعصاب دنیا به شمار می آید.
تلاش این پزشک گیلانی مقیم هانوفر آلمان در گسترش رشته جراحی مغز و اعصاب کشورش در شرکت در سمپوزیوم های سالیانه مغز و اعصاب با هدف آموزش پزشکان ایرانی راه اندازی بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد و راه اندازی بخش مغز و اعصاب بیمارستان پورسینای زادگاهش( رشت) نمایان است.

این بنیانگذار جراحی قاعده مغز و اعصاب رمز موفقیت خود را تمرکز داشتن بر روی هدف ، نظر و توجه خاص الهی و استفاده از فرصت ها و زمان می داند و می گوید: بسیار مهم است که انسان ها در تاریخ زندگیشان بتوانند در زمان درست تحولی بزرگ را سبب شوند.
پروفسور مجید سمیعی این استاد برجسته جهانی در 22 آبان سال 1385 به عنوان چهره ماندگار در ایران معرفی شد.
ره آورد علمی آخرین سفر پروفسور سمیعی به ایران برای شرکت در سومین سمپوزیوم بین المللی جراحی مغز و اعصاب ایران با حضور بیش از 500 متخصص جراح مغز و اعصاب ایرانی و خارجی از کشورهای آلمان سوییس فنلاند فرانسه آمریکا و چین سه جراحی بود او در این باره می گوید: یکی از اعمال جراحی بر روی عصب فاسیال صورت است که باعث کج و فلج شدن صورت می شود که تاثیرات روانی سوئ بر روی بیمار دارد
وی ترمیم عصب فاسیال را از فعالیت های اولیه خود می داند و می افزاید: تلاش کردیم در تمام مسیر عبوری عصب فاسیال راه حلی برای ترمیم و بازسازی عصب پیدا کنیم خوشبختانه به چندین متد در این رشته دست یافتیم.
پروفسور سمیعی در توضیح دومین عمل به تکنولوژی ناویگیشن اشاره می کند و می گوید:بدین ترتیب می توانیم به همکاران نشان دهیم که چگونه ضایعه ای واقع در عمقی ترین نواحی مغز را بدون آسیب رساندن به نواحی اطراف ضایعه برداریم نحوه باز کردن جمجمه و رسیدن به ناحیه پاتولوژیک با استفاده از ناویگیشن را آموزش می دهیم.
وی درباره سومین عمل می گوید: در این عمل که تقریبا اکثر همکاران تسلط دارندقصد داریم از راه بینی و با استفاده از اندوسکوپی و میکروسکوپی توموری از روی غده هیپوفیز برداریم در عین حال به غده هیپوفیز آسیبی وارد نشود.
پروفسور سمیعی در ادامه توضیح می دهد: تومورهای غده هیپوفیز یا به تنهایی باعث قطع ترشح هورمون می شود و یا بر اثر فشار به سلول ها ترشح هورمون را مختل می کند وقتی فشار از روی غده هیپوفیز برداشته شود غده ترمیم می شود و مجددا هورمون ساخته می شود.
البته این پزشک ایرانی در هر یک از سفرها جانبازان جنگ تحمیلی را فراموش نکرده و آنان را معاینه و درمان می کند.

    برچسب ها:
  •  
 

تبلیغات